SZERETETTEL, SZAKÉRTELEMMEL

Az indulás óta hosszú évek teltek el, az eredeti terveink viszont változatlanok maradtak: valami mást, valami emlékezeteset, valami szerethetőt szeretnénk átnyújtani Neked.

FILOZÓFIÁNK

A BORO-Coffee-nál minden csomag kávéra műalkotásként tekintünk. Egy műalkotást pedig csak szakértelemmel, rengeteg szeretettel, kiváló alapanyagokból és eszközökkel lehet létrehozni. Éppen ezért sosem kötünk kompromisszumokat. Csak akkor zárunk le egy csomagolást, ha megbizonyosodtunk róla, hogy minden egyes kávészem alkalmas a BORO-Coffee élmény átadására.

A kézműves jelző nálunk nem csak egy divatos kifejezést jelent, amit azért használunk, hogy eladhatóbbá tegyük a termékeinket. A szállítás, a tárolás, a csomagolás és a pörkölés valóban a legmagasabb minőségben, a tradíciók szem előtt tartásával, maximális odafigyeléssel történik, és kizárólag olyan termelőkkel, valamint beszállítókkal dolgozunk együtt, akik ugyanezeket az elveket szem előtt tartva végzik a munkájukat.

A kézműves jelző nálunk nem csak egy divatos kifejezést jelent, amit azért használunk, hogy eladhatóbbá tegyük a termékeinket. A szállítás, a tárolás, a csomagolás és a pörkölés valóban a legmagasabb minőségben, a tradíciók szem előtt tartásával, maximális odafigyeléssel történik, és csak olyan termelőkkel, valamint beszállítókkal dolgozunk együtt, akik ugyanezeket az elveket szem előtt tartva végzik a munkájukat.

A BORO NÉV EREDETE

A BORO-Coffee története egészen 2014-ig nyúlik vissza – ekkor született meg a kézműves kávézás új generációjának a gondolata. Ez azonban csupán egy időpont. A valódi történet egy önzetlen eladó bácsival, és egy matuzsálem korú őrlőgéppel kezdődött…

Amikor az első pörkölőgépünket vásároltuk, egy kedves úriember szolgált ki bennünket. Beszédbe elegyedtünk vele, pillanatok alatt egymásra hangolódtunk, tapasztalatot cseréltünk, majd amikor indulni készültünk, mosollyal a szája szélén megkért bennünket, hogy várjunk még egy pillanatot. Hátra ment a raktárba, majd hosszas keresgélés után egy látszólag ütött-kopott (de működőképes) kávédarálóval tért vissza. Letette elénk az asztalra, végig simította – mintha ezzel a mozdulattal ebúcsúzott volna tőle –, majd biccentett a fejével, hogy vigyük magunkkal. Először nem akartuk elfogadni, de a bácsi addig erősködött, hogy végül csak elhoztuk. Így történt, hogy az újonnan vásárolt pörkölőgép mellett egy szebb időket is megélt őrlőgéppel az oldalunkon tértünk haza.

0U5A9436 scaled

Amikor otthon rápillantottunk az ajándékként kapott darálóra, egy kopottas feliratra lettünk figyelmesek. Néhány karakter már teljesen olvashatatlanná vált, de a kezdőbetűk tisztán látszottak: B, O, R, O. Az eszköz márkanevének kezdőbetűit összeolvasva a BORO felirat volt olvasható. Egymásra néztünk, és szavak nélkül is tudtuk, hogy mire gondol a másik. Ez volt az a pillanat, amikor megszületett a márkanév.

A szívünkhöz oly közelálló kis szerkezetet azóta is féltve őrizzük, és úgy gondoljuk, hogy tökéletesen szimbolizálja mindazt, amit mi magunk is képviselünk: a tradíciót, a minőséget és a kávé iránt érzett kiolthatatlan szeretetet. Rápillantva pedig mindig felidéződik bennünk az a sorsszerű pillanat, amikor az idős bácsi úgy döntött, hogy átnyújtja nekünk a féltve őrzött relikviát.