Zöld kávé – Mindent összegyűjtöttünk, amiről érdemes tudnod!

2020.09.01.

Miért zöld? Mit tartalmaz? Hogyan kell elkészíteni? Jogosan merülnek fel benned az ehhez hasonló kérdések. Amit pedig talán az egyik legfontosabb tisztázni, hogy csak egy múló divathullámról van-e szó, amit mostanában minél többen próbálnak meglovagolni, vagy valóban érdemes megfontolni a zöld kávébabok fogyasztását?

Az utóbbi kérdésre röviden és tömören tudunk Neked válaszolni: hirtelen jött divathullámról szó sincs. A zöld kávébabokat már régóta fogyasztják. A felfokozott érdeklődést az elmúlt évtizedben zajlott kutatások eredményei gerjesztették, amik alapján teljesen érthető, hogy megnőtt a kereslet a szokatlan színű szemek iránt.

Zöld kávé - Mindent összegyűjtöttünk, amiről érdemes tudnod! - Boro - Coffee

1. Mitől zöld?

A zöld kávé nem csak egy fantázianév, a babszemek valóban zöld színűek – és természetesen a belőlük készült főzet is a megszokottól eltérő módon világos, áttetsző, zöldes árnyalatú lesz. Mindez pedig annak köszönhető, hogy ezeket a kávészemeket nem pörkölik meg, így megmarad a természetes zöld színük.

2. Mit tartalmaz?

Egészségügyi szempontból a kávébabok egyik legfontosabb összetevője a klorogénsav. A sokak által kedvelt ízek elérése érdekében barnára pörkölt kávészemek viszont a hevítési folyamat során veszítenek klorogénsav-tartalmukból. Változik a színük, módosul az ízük, és csökken az értékes összetevők jelenléte. A zöld kávébabokban teljes mértékben megmaradnak a szervezet számára hasznos elemek.

Mit tartalmaz? - Boro - Coffee

3. Miért fontos a klorogénsav?

A klorogénsav elsősorban vérnyomáscsökkentő, anyagcsere fokozó, élénkítő és vitalizáló hatása miatt hasznos a szervezetünk számára. A természetes vegyület legnagyobb koncentrációban a zöld kávéban található meg, de például a barackban, a szilvában, a paradicsomban vagy a burgonyában is fellelhető.

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY KEDVEZŐ ÁRON:

4. Milyen egészségügyi hatása van a zöld kávé fogyasztásának?

 • Étvágycsökkentő hatásának köszönhetően hozzásegít az alacsonyabb kalóriabevitelhez.
 • Az anyagcserefolyamatok felgyorsításával hozzájárul a sikeres fogyókúrákhoz.
 • Magas természetes antioxidáns tartalmának köszönhetően segít lelassítani a sejtek öregedését.
 • Olyan polifenolokat tartalmaz, amik támogatják az immunrendszert.
 • A koffein jótékony hatását – a koncentrációs képesség, valamint az éberség fokozását – hosszú távon fejti ki.

5. Hogyan lehet elkészíteni?

A zöld kávészemek keményebbek, így az őrlésük is nagyobb kihívást jelent. Mielőtt ennek nekifognál, érdemes előtte hideg vízben beáztatnod a babokat – ezzel nagymértékben megkönnyítheted a folyamatot. Amennyiben nincs jó minőségű, merev pengékkel rendelkező őrlőd, javasoljuk, hogy a szemek feldolgozásához kézi darálót vagy mozsarat használj.

Hogyan lehet elkészíteni? - Boro - Coffee

Ezután következhet az áztatás vagy a forrázás. Az ideális ízvilág elérése érdekében 2 teáskanál őrleményt áztass 200 ml, körülbelül 90-100 fokos vízben 5-10 percen keresztül. Ezt követően már csak a zacc leszűrése, valamint az ízesítés van hátra (ha szükségét érzed).

6. Honnan lehet beszerezni?

Mi sem egyszerűbb! Akár online is rendelhetsz magadnak egy kóstolót. A BORO Coffee kínálatában prémium kávészemek közül választhatod ki a Neked tetsző ízvilágot: a zöld kávékat ide kattintva tekintheted meg.

Ha szeretnél megtapasztalni egy különleges ízvilágú főzetet, ami a szervezetedre is pozitív hatást gyakorol, a BRAZIL SANTOS, a GUATEMALA, a COLUMBIA vagy a WASHED ROBUSTA zöld kávékat ajánljuk a figyelmedbe. Egészségedre!

Kedvenc kávéitok

 • Boro Coffee - Crema

  CREMA

  2 200 Ft6 800 Ft
 • Espresso - Boro Coffee

  ESPRESSO

  2 600 Ft8 400 Ft
 • 100% Arabica - Boro Coffee

  100% ARABICA

  3 200 Ft10 800 Ft
 • Kapszula csomag - BORO Coffee

  4 darabos kapszula csomag

  4 900 Ft
 • Blend válogatás - BORO-Coffee

  Blend Válogatás

  11 700 Ft